google28d71fcb9568125d.html
Home / Lifestyle / Istopiće vas dok trepnete: Šest jednostavnih napitaka za ravan stomak

Istopiće vas dok trepnete: Šest jednostavnih napitaka za ravan stomak

Hidratacija je jako važna kada želite da smršate, ako pijete dosta tečnosti, pomažete organizmu da održi optimalan nivo tečnosti, ali sprečavate i pojavu nadutosti

Ako niste zadovoljni izgledom svog stomaka i opsegom struka, ne očajavajte, jer se najjednostavnije rešenje krije u osvežavajućim i ukusnim napicima. Pogledajte koji napici vam mogu pomoći da postanete ponosni na svoju liniju, posebno na ravan stomak.

6 jednostavnih napitaka za ravan stomak

1. Voda sa ukusima

Hidratacija je jako važna kada želite da smršate, ako pijete dosta vode, pomažete organizmu da održi optimalan nivo tečnosti, ali sprečavate i pojavu nadutosti. Tako se održava i osećaj sitosti. Ako ne želite da pijete običnu vodu, dodajte nekoliko kapi limuna za bolji ukus.

Ako pijete dosta vode, pomažete organizmu da održi optimalan nivo tečnosti, ali sprečavate i pojavu nadutosti Foto: Pixabay.com

2. Frape od lubenice

Ako ih pripremate bez šećera, frapei su odličan način da se osvežite. Lubenica je odličan izbor za niskokaloričan sastojak frapea. Ne samo da je to prirodan način da se hidratizujete zbog visokog sadržaja vode, nego sadrži i dosta lekovitih sastojaka, uključujući i likopen, poznat po preventivnom dejstvu na pojavu raka. Lubenica sadrži i aminokiselinu arginin, koja u organizmu smanjuje masnoće i podstiče povećanje mišićne mase.

Ako ih pripremate bez šećera, frapei su odličan način da se osvežite Foto: Pixabay.com

3. Hladni čaj od mente

Ovaj napitak je odličan način da se osvežite, ali i da se rešite masnih naslaga sa stomaka. Čaj od mente pomaže organizmu da se reši suvišnih masnoća, ali i ubrzava probavu masne hrane, pa tako sprečava nadutost.

Hladni čaj od mente je odličan način da se osvežite, ali i da se rešite masnih naslaga sa stomaka Foto: Pixabay.com

4. Frape od ananasa

Napitak od ananasa će vas odvesti u tropske krajeve, a vašem organizmu će pomoći se reši suvišnih kilograma, posebno onih na stomaku. Ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u razgradnji proteina, olakšava probavu i sprečava pojavu nadutosti.

Ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u razgradnji proteina Foto: Pixabay.com

5. Zeleni čaj

Uz to što deluje preventivno na pojavu raka i srčanih bolesti, zeleni čaj sadrži katehine, antioksidanse koji mogu uticati na smanjenje masnoća sa stomaka. Ako pre fizičkih aktivnosti popijete zeleni čaj, možete sagoreti više masnoća tokom vežbanja.

zeleni čaj sadrži katehine, antioksidanse koji mogu uticati na smanjenje masnoća sa stomaka Foto; Pixabay.com

6. Šejk od čokolade

Čokolada, posebno ona sa visokim sadržajem kakaa može vam pomoći da smršate. Kraljica slatkiša smanjuje apetit i sprečava pojavu  “napada gladi”. Međutim, ovaj napitak može sadržati i do 400 kalorija, pa više spada u obroke nego u užinu.

Čokolada, posebno ona sa visokim sadržajem kakaa može vam pomoći da smršate Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

About Mevkson

Check Also

Otkrivamo šta jedu ćene koje se ne znoje: Rešite se muka i neprijatnog mirisa

Nutricionista Rik Hej otkriva način kako da rashladite telo namirnicama i tečnošću. Hej savetuje unošenje ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *