google28d71fcb9568125d.html
Home / Lifestyle / Nakon brijanja vam ostaju crne tačkice: Sprečite iritaciju pomoću ovih pet izvanrednih saveta! Svaka žena će se oduševiti!

Nakon brijanja vam ostaju crne tačkice: Sprečite iritaciju pomoću ovih pet izvanrednih saveta! Svaka žena će se oduševiti!

Nažalost, brijač ne može da vas reši korena dlake, ali kako leti mnoge dame ne mogu da mu odole, u nastavku vam donosimo savete kako da ublažite estetske nedostatke ove metode.

FOTO: PROFIMEDIA

Izbegavajte brijanje tokom jutarnjeg tuširanja. Koža se tokom spavanja zagreva, dok se dlačice uvlače u svoje folikule, zbog čega je nemoguće poseći ih do samog korena. Idealno vreme za brijanje nogu je veče.

Ne posežite za brijačem čim ste pokvasili i nasapunjali kožu. Najpre se desetak minuta tuširajte toplom vodom, koja će otvoriti pore i omekšati dlaku, a brijanje ostavite za sam kraj.

Kada ste završili sa tuširanjem, pokvasite peškirić toplom vodom i laganim kružnim pokretima trljajte kožu kako biste je pripremili za uklanjanje dlačica. Osim što ćete odstraniti mrtav sloj kože, ovim postupkom ćete i osloboditi urasle dlačice.

FOTO: PROFIMEDIA

Većina žena ne koristi specijalne gelove i pene za brijanje jer veruju kako su sapun i gel za tuširanje adekvatna zamena, što nije tačno. Ovi proizvodi imaju svoju namenu i pomažu da brijač bolje prijanja uz kožu, a zahvaljujući negujućoj formulaciji sprečavaju iritacije i manja oštećenja koja su propratna pojava brijanja. Kada gel ili penu nanesete na kožu, ostavite par minuta da dlaka omekša, pa onda počnite sa brijanjem.

Na kraju penu isperite toplom vodom, pa hladnom, koja će kožu osvežiti i zatvoriti pore. Nežno i bez trljanja pokupite vodu sa tela i namažite bebi uljem, koje koži pruža najbolju negu posle brijanja.

FOTO: PROFIMEDIA

Kurir.rs/B92, Foto: Profimedia

NE PROPUSTITE

About Mevkson

Check Also

Otkrivamo šta jedu ćene koje se ne znoje: Rešite se muka i neprijatnog mirisa

Nutricionista Rik Hej otkriva način kako da rashladite telo namirnicama i tečnošću. Hej savetuje unošenje ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *