google28d71fcb9568125d.html
Home / Tech / RUSIJA OBJAVILA SNIMAK RAKETNOG SISTEMA NEVIĐENOG U ISTORIJI NAORUŽANJA: Zaboravite S-400, ovo čudo obara objekate i u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama!

RUSIJA OBJAVILA SNIMAK RAKETNOG SISTEMA NEVIĐENOG U ISTORIJI NAORUŽANJA: Zaboravite S-400, ovo čudo obara objekate i u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama!

Rusija tvrdi da ih njihovi najsavremeniji sistemi antibalističkih raketa potpuno štite od prvog udara. “Verujemo da je ovo oružje najbolje u klasi, i u čitavom svetu“, kaže Valerij Kašin, dizajner raketa. Rusija je u petak objavila snimak novog modernizovanog sistema raketne odbrane koji je uspešno testiran. Test je održan na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu.Ovaj sistem može da pogodi bilo koji objekat ne samo u atmosferi, već i u svemiru, kao na primer, satelite. Ako presretne neprijateljsku nuklearnu raketu, tada bojeva glava ne eksplodira.

Posted by Daniel Feliu Medina on Dienstag, 19. Dezember 2017

Kao rezultat toga – čistije je. ABM raketa za presretanje testirana u Sari Šaganu verovatno će postati deo sistema A-235 koji pokriva centralni ekonomski okrug. Njegova mobilna verzija može biti raspoređena bilo gde u Rusiji.Njegove specifikacije su poverljive, ali, prema nekim indikacijama, može da razvije brzinu od preko 3 km/s, što garantuje poboljšanje presretanja balističkih raketa potencijalnog neprijatelja. Ali postoje i razlozi da se veruje da ovaj novi presretač može da razvije i veću brzinu. A to znači da može da se koristiti i u bliskom svemiru, čak i pre nego što se neprijateljske rakete aktiviraju. To pruža skoro apsolutni kišobran protiv nuklearnog napada.

(Izvor: Kurir.rs/Russia Insider-Foto printscreen Youtube)

About Mevkson

Check Also

Kalašnjikov predstavio novog vojnog robota koji hoda: Igorek ima 4,5 metara i neprobojno vojničko odelo sa kandžama

Izgleda baš kao junaci iz Avatara ili Robokapa. “Kalašnjikov” – poznat po tome što pravi AK-47 ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *