google28d71fcb9568125d.html
Home / Tech / RUSIJA OBJAVILA SNIMAK RAKETNOG SISTEMA NEVIĐENOG U ISTORIJI NAORUŽANJA: Zaboravite S-400, ovo čudo obara objekate i u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama!

RUSIJA OBJAVILA SNIMAK RAKETNOG SISTEMA NEVIĐENOG U ISTORIJI NAORUŽANJA: Zaboravite S-400, ovo čudo obara objekate i u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama!

Rusija tvrdi da ih njihovi najsavremeniji sistemi antibalističkih raketa potpuno štite od prvog udara. “Verujemo da je ovo oružje najbolje u klasi, i u čitavom svetu“, kaže Valerij Kašin, dizajner raketa. Rusija je u petak objavila snimak novog modernizovanog sistema raketne odbrane koji je uspešno testiran. Test je održan na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu.Ovaj sistem može da pogodi bilo koji objekat ne samo u atmosferi, već i u svemiru, kao na primer, satelite. Ako presretne neprijateljsku nuklearnu raketu, tada bojeva glava ne eksplodira.

Posted by Daniel Feliu Medina on Dienstag, 19. Dezember 2017

Kao rezultat toga – čistije je. ABM raketa za presretanje testirana u Sari Šaganu verovatno će postati deo sistema A-235 koji pokriva centralni ekonomski okrug. Njegova mobilna verzija može biti raspoređena bilo gde u Rusiji.Njegove specifikacije su poverljive, ali, prema nekim indikacijama, može da razvije brzinu od preko 3 km/s, što garantuje poboljšanje presretanja balističkih raketa potencijalnog neprijatelja. Ali postoje i razlozi da se veruje da ovaj novi presretač može da razvije i veću brzinu. A to znači da može da se koristiti i u bliskom svemiru, čak i pre nego što se neprijateljske rakete aktiviraju. To pruža skoro apsolutni kišobran protiv nuklearnog napada.

(Izvor: Kurir.rs/Russia Insider-Foto printscreen Youtube)

About Mevkson

Check Also

Evo zbog čega je Nokia 3310 najbolji telefon ikada. Izdržala je napon od milion volti, pametni telefon nije

Ovoliki napon je ostavio značajne posledice na pametni telefon. Većina ljudi zna da je Nokia 3310 poznata ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *