google28d71fcb9568125d.html
Home / Zabava i Zanimljivosti / Retrogradni Merkur pravi pakao od života: Šta još sve može da nam se desi do 18. avgusta

Retrogradni Merkur pravi pakao od života: Šta još sve može da nam se desi do 18. avgusta

Evo na šta bi svi znakovi trebalo da paze tokom retrogradnog Merkura.

Pokvarila vam se mašina za veš? Retrogradni je Merkur! Napeti su vam odnosi s partnernom u zadnjih nekoliko dana? Retrogradni je Merkur! Otkazana vam je rezervacija za letovanje? Retrogradni je Merkur!

Retrogradni Merkur kriv je za mnoge loše stvari koje će vam se događati do 18. avgusta. Ili je to barem astrološko objašnjenje za taj fenomen.

Retrogradni Merkur je prividno kretanje tog tela unazad koje utiče na mnoge aspekte u životu čoveka – prvenstveno na područje komunikacije, putovanja i tehnologije, a događa se po nekoliko nedelja u godini. Kada je Merkur u toj poziciji, u svemiru dolazi do neravnoteže, pa se stvari ne događaju onako kako smo zamislili.

U 2018. Merkur je već bio retrogradan od 22. marta do 15. aprila. Trenutno smo svedoci retrogradnog Merkura koje traje od 26. jula do 18. avgusta, a ta planeta biće retrogradna i od 18. novembra do 6. decembra.

Retrogradni Merkur u avgustu 2018
Retrogradni Merkur u avgustu 2018foto: Profimedia

Uticaj retrogradnog Merkura osećaju svi astrološki znakovi, a s obzirom na to da je trenutno vladavina Lava, naročito će pogoditi pripadnike tog znaka, kao i ŠkorpijuVodoliju Bika.

Evo na šta bi svi znakovi trebalo da paze tokom retrogradnog Merkura:

Ne započinjite nove projekte
Kad je Merkur retrogradan, bolje je ne započinjati nove projekte, ni na poslu ni u privatnom životu. Posvetite se završetku započetih stvari, a s novim planovima počnite nakon 18. avgusta. Ne potpisujte ugovore, ne započinjite nove poslove ili nemojte da pomišljate na selidbu.

Svaku poruku proverite dva puta

Retrogradni Merkur otežava komunikaciju pa se vaše reči mogu protumačiti na različite i neprijatne načine. Pripazite kako se izražavate, šta želite da kažete i napišete, a svaki mejl ili poruku pročitajte dva puta pre slanja. Posebno pazite i u komunikaciji s partnerom. Možda sada nije najbolji trenutak da raspravljate o braku, deci i sličnim važnim odlukama.

Retrogradni Merkur uzrokuje svađe
Retrogradni Merkur uzrokuje svađefoto: Shutterstock

Ne planirajte putovanja

Nadamo se da ste godišnji odmor već isplanirali ili odradili jer retrogradni Merkur negativno utiče i na aspekt putovanja. Ako upravo sada krećete na zasluženi odmor, dva puta proveriterezervaciju za smeštaj i avionske karte. Odlaganja i kašnjenja vrlo su česta pojava za vreme trajanja ovog fenomena.

Proverite stanje automobila

Vaš limeni ljubimac počeo je da pušta čudne zvuke? To nije ništa čudno, Merkur je još uvek retrogradan. Automobile odvezite na popravku samo u najnužnijem slučaju, a ako morate da ga date mehaničaru, dva puta proverite ono što je trebalo da bude popravljeno.

Ne kupujte nove tehnološke sprave

Kupovinu novog telefona, računara ili automobila ostavite za neko drugo vreme jer retrogradni Merkur ima veliki uticaj i na područje tehnologijeIstovremeno, nemojte da se začudite ako primetite da vam se baš u ovom periodu pokvario neki kućni aparat.

stil.kurir.rs

About Mevkson

Check Also

One frajerima uvek pomute razum: Pet najfatalnijih ženskih horoskopskih znakova kojima muškarci ne mogu da odole

Neke žene su prosto neodoljive i tu ne možete ništa, pa koji bi muškarac još ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *