Reklama

Iz Crne Gore tvrde da pomoć iz UAE vrijedi 3,5 miliona KM, BiH rečeno da se radi o 20 miliona

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković komentarisala je danas prilikom preuzimanja donacije iz Kine i skandal koji je nastao zbog donacije Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je prvo najavljena BiH, a završila je u Crnoj Gori. Istakla je da su se sada pojavile nejasnoće o vrijednosti opreme."Ministarstvo je primilo notu UAE iz ambasade u Podgorici da je pomoć namijenjena BiH. Sljedeći dan, uoči stizanja pomoći, došla je nota u kojoj je rečeno da pomoć nije namijenjena BiH nego Crnoj Gori", kazala je Turković.

Prema njenim riječima, iz ministarstva su zatim kontaktirali osobu koja je bila zadužena za koordinaciju i ta osoba je rekla da je pomoć za BiH.
"Dodatne provjere pokušali smo izvršiti i pozivom u UAE, taj put su nam rekli da će nas povezati s Ambasadom u Beogradu, da bismo na kraju dobili izvinjenje što je došlo do nesporazuma. Ministarstvo je dovedeno u zabludu. Postoji nesaglasnost o vrijednosti pomoći, nama je rečeno da je vrijednost oko 20 miliona, a iz Crne Gore kažu da je 2 miliona", kazala je Turković.

Naime, premijer Crne Gore Duško Marković na svom Twitter nalogu objavio je da je pomoć iz UAE vrijedna dva miliona dolara, odnosno blizu 3,5 miliona KM.

Podsjećamo, u avionu Boeing 747, između ostalog, bilo je i 50 respiratora, a Turković je pomoć trebala preuzeti u petak. No, nastao je nesporazum, preuzimanje pomoći je otkazano i ona je po dolasku na Međunarodni aerodrom u Sarajevu upućena u Crnu Goru. Iz kompanije Interlogistic koja je radila organizaciju transporta za Klix.ba su kazali da se od početka znalo da oprema ide za Podgoricu.

Primjedbe

Reklama