Reklama

SDP podržao kandidaturu Kasumovića: Koga mi podržimo, on je gradonačelnik


 Socijaldemokratska partija danas je u Zenici s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem potpisala sporazum o podršci na lokalnim izborima i to nakon što je Kasumović prihvatio izborni program SDP-a.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH u Zenici Mladen Simić je kazao kako su u proteklom periodu svim nezavisnim kandidatima dostavili izborni program te da je GO jednoglasno izabrao da podršku na narednim izborima pruže Fuadu Kasumoviću.

"Koga SDP podrži, on će biti gradonačelnik Zenice. Ovo je jedinstven primjer da se potpisuje sporazum prije nego se dogovori koalicija, ali on je zasnovan na programskim načelima i zahvalni smo što je Kasumović prihvatio naš program te sada idemo zajedno", kazao je Simić.

Kasumović je pojasnio da je SDP u Gradskom vijeću Zenice bila na strani Kasumovića koja je uz sve blokade rješavala probleme ovog grada.

"Sve kapitalne projekte smo riješili, vidjeli ste da su ostale partije davno počele s predizbornim kampanjama koje se zasnivaju na programu 'Fuad Kasumović'. SDP je jedini napravio program za četiri - osam godina i dobar je. Sve ću učiniti, imat ćemo većinu u vijeću, neće biti mukotrpno. Ja i dalje ostajem nezavisni, a moj cilj je da 2022. godine preuzmem kanton jer ovo dalje ne ide, sistem se mora resetovati", kazao je Kasumović.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić prisustvovao je današnjem potpisivanju sporazuma u Zenici te je dodao da je prije nekoliko dana, malo u šali malo u ozbiljnoj priči, kazao da će pobijediti onaj gradonačelnik kojeg oni podrže.

"Uvjeren sam da je tako jer je rukovodstvo lokalne organizaciej napravilo izuzetan iskorak, dobru listu SDP BiH i pripremu. Pravili su program, nudili ga građanima da se o njemu izjasne i sretan sam što je Fuad Kasumović prihvatio da bude to njegov program i što ćemo zajedno raditi na realizaciji Zenice koja i sada jeste evropski grad, ali praviti ćemo dodatne iskorake kako bi bili najbolja lokalna zajednica u naredne četiri, pa još četiri godine", zaključio je Nikšić.

Primjedbe

Reklama