Reklama

Šemsa Suljaković ogorčena na mladog kolegu: Gile me je smrtno razočarao!

 Znajući koliko kao osobu Šemsu Suljaković, zvijezdu narodne pjesme Bosne i regiona, vole prijatelji, kolega i poklonici, zanimalo nas je da li se kod tako velike persone ikada desilo da je neko od kolega povrijedio.


Nevoljko je to kazala jer je takva osoba koja nikoga ni u jednom momentu ne želi povrijediti ni degradirati. A u ovoj priči čini se da je ona od mlađeg kolege Amara Jašarspahića Gileta bila u omalovažavajućoj poziciji.

- Možda taj sjajni pjevač i lijepi mladi čovjek nije me sa predumišljajem povrijedio, ali ispalo je da jeste. Dok smo mojoj rahmetli sestri Ameli slavili posljednji njen rođendan, znala sam da naprosto obožava Gileta. I dok se slavlje dešavalo na otvorenom u Švedskoj, sakrila sam se i nazvala Gileta zamolivši ga da joj samo čestita rođendan. To bi za nju bio nevjerovatan poklon jer svi smo znali koliko ga voli. Obećao je da će brzo zovnuti, a ja da bih bila sigurna pozvala sam njegovog menadžera. Njemu takođe uputila molbu. Od toga na kraju nije bilo ništa – govori ona.

- Smrtno sam bila razočarana, nisam mogla vjerovati da se oglušio o molbu koja nije bila usluga za mene nego za mladu ženu koja će vrlo brzo otići sa ovog svijeta. Bila sam i tužna i ljuta na mlađeg kolegu kojeg sam baš voljela. Ništa manje mu ja i sada ne želim dobro, uspjeh i sreću ali da bi se kockice poklopile trebala je doći moja satisfakcija, a ona je vrlo brzo stigla poslije tog događaja. Bio je to poziv Giletovog menadžera, tog istog koga sam molila, ovog puta sa njegovom molbom da budem gost na Giletovom koncertu u Zenici. Zahvalila sam se na povjerenju i glatko rekla NE!


– Nisam po prirodi osvetoljubiva ali je ta bol negdje duboko u meni ostala pa sam tada sama sebi kazala kako dragi Bog sve to fino posloži. Neka smo mi svi živi i zdravi, a ja bih mu poželjela da doživi bar dio moje popularnosti u karijeri, da bude voljen od ljudi, da je živ i zdrav i on i njegovi bližnji, ali čisto sumnjam da će ikada biti voljen i poštovan kao ja kojoj su ljudi prozreli duševnu iskrenost i poštenje – rekla je za “Express” Šemsa Suljaković.

Da zvijezda nikada ne gubi na značaju, pravi primjer je upravo Šemsa.

Ni starosna dob niti razni muzički “valovi” ne utiču na njenu nevjerovatnu popularnost. Iza nje je još jedna godina života a bližnji, prijatelji, kolege i fanovi uputili na stotine čestitki. Ona ne voli, kako kaže, slavlja i halabuk.

– Sve se kod mene uvijek završavalo sa bogatijom trpezom i torticom, tek, simbolike radi – kaže Šemsa i nastavlja priču o čestitkama.

- Čini mi se da nema kraja na kugli zemaljskoj odakle nisu pozivi i poruke pristizale. Na instagramu takođe. Lijepe i dirljive želje onih koji vole moju pjesmu i mene. Uhhh, nemate pojma koliko sam emotivno potrešena tolikim izlivima ljubavi i poštovanja. Hvala od srca svima – kazale je ona dok su joj suze počele kliziti niz obraze.


Primjedbe

Reklama