Reklama

Zavirili smo u prvu VAR sobu u BiH: Videotehnologija spremna za Zmajeve i Irce

 


Na sutrašnjem meču koji počinje u 20:45 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu prvi put u Bosni i Hercegovini će sudije meča imati pomoć VAR-a.

UEFA je odredila da se na utakmicama baraža za Euro mora koristiti pomoć videotehnologije, a u ekspresnom roku na Grbavici je osposobljena VAR soba.

U konkretnom slučaju na Grbavici je ispred zapadne tribine postavljen VAR kombi u kojem se nalaze sve neophodne stvari za funkcionisanje videotehnologije.
Portal Klix.ba je ekskluzivno zavirio u prostorije u kojima će sutra navečer boraviti glavni VAR sudija Alejandro Hernandez i njegov pomoćnih Xavier Estrada Fernandez, te smo imali priliku vidjeti na koji način funkcionira videotehnologija koja je standard u najvećim evropskim ligama i UEFA-inim takmičenjima.

Njih dvojica će na čak devet monitora pomno pratiti sva dešavanja na terenu stadiona Grbavica, te će biti u direktnoj vezi sa glavnim sudijom Antoniom Mateuom Lahozom kojem će dojavljivati eventualne sporne situacije.

Kako izgleda unutrašnjost VAR sobe na stadionu Grbavica možete pogledati na snimku Nove BH kojeg je ustupila našem portalu.

Utakmica polufinala baraža za Euro između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske igra se sutra na stadionu Grbavica s početkom u 20:45 sati uz direktan prijenos na kanalu Nova BH.
Preuzeto sa Klix.ba

Primjedbe

Reklama